BG Automatlådeservice

Automatolja måste bytas precis som motorolja. Varför? Eftersom smutsig och förorenad olja med lägre smörjförmåga ofta ger högre bränsleförbrukning, ojämn växling och ökad risk för växellådshaveri. Den gamla metoden med har varit att öppna bottenpluggen och tappa ur oljan som rinner ut och sedan fylla på. Denna metod byter bara en del av oljan. Det betyder att resten av den gamla oljan finns kvar i systemet. Den gamla oljan innehåller slam och avlagringar som du sedan inte blir av med utan istället kan lossna och blandas med den nya oljan. Om den gör det kommer avlagringarna att gå runt systemet och kan täppa till smala oljekanaler och ventiler, vilket resulterar i ojämn växling.

*BG Lifetime Protection plan erbjuds ännu inte i Sverige

Vi rekommenderar BG Automatlådeservice efter 60.000 km

Vad gör BG Automatlådeservice?

Vi använder en rengöringsmaskin som utför fullständig rengöring av hela automatväxelsystemet, samt byter all automatolja. Först tillsätts en rengöringsvätska till den gamla oljan som löser upp slam och avlagringar. Med motorn igång cirkulerar rengöringsmedlet genom hela växellådan och löser upp avlagringarna på ett säkert sätt. Gammal olja sugs sedan ut samtidigt som ny olja pumpas in. Slutligen tillsätter vi oljetillsatser som stärker ny olja och minskar bildningen av avlagringar, vilket förlänger livslängden på både oljan och växellådan.

Resultatet efter BG Automatlådeservice

Efter avslutad BG-service har vi bytt all olja. Växellådan har rengjorts och avlagringar har tagits bort. Den nya oljan ger full smörjning på alla rörliga delar. Livslängden på automatväxellådan förlängs, och bilen får mjuk växling tillbaka. När bilen växlar rätt drar den mindre bränsle och är roligare och bekvämare att köra!